Çalışma Koltuğu Nasıl Seçilir?

image

Çalışma Koltuğu Nasıl Seçilir?

Teknolojinin gelişimiyle birlikte işlerin çoğu masa başı işine dönüşmeye başladı. E haliyle ofislerde ve evlerde çalışma masası sandalyesi olmazsa olmazlardan biri haline geldi. Doğru ve konforlu ofis sandalyesi seçimi ile çalışmalarınızı daha dikkatli ilerletebilirsiniz.

   Çalışma koltuğu seçerken nelere dikkat edeceğinizi biliyor musunuz?

  Çalışma sandalyesi seçiminde çok dikkatli olunmalıdır çünkü sağlığınız söz   konusu. Ergonomik olmayan çalışma koltukları ciddi boyun, sırt ve omuz   rahatsızlıklarına neden olabilir. Uzun ve yorucu çalışma saatlerini daha konforlu bir  hale getirebilirsiniz. Çalışma koltuğu bel desteği, sırt yüksekliği ve eğimi, boyun desteği, dönebilme kabiliyeti, tekerlekleri oldukça önemli detaylarıdır.

  Kişiye göre ayarlanabilir ergonomik çalışma koltuğu, iş saatlerinizi daha verimli geçirmenizi sağlar. Konforsuz   ve ergonomik olmayan bir çalışma sandalyesi seçtiğinizde hem sağlığınızdan olursunuz hem de bir süre sonra   rahatsız olacağınız için işinize yansımaya başlar.

Hareketli bel ve boyun destekli çalışma koltuğu, oturarak çalışanlar için vücuda binen yükü azaltacaktır. Sırtınız çalışma masası sandalyesinin bel desteğine tam yapışmaması ileriki zamanlarda bel fıtığına yol açabilir.

Yüksekliği ayarlanabilir olması sayesinde hem masanıza göre hem kendi vücudunuza göre ayarlayabileceğiniz çalışma koltukları tercih etmelisiniz. Masanızın sizden çok yüksekte kalması omuz ağrısına, çok aşağıda kalması ise sırt ve bel ağrısına neden olur. Birçok sandalyede kol desteği sabittir. Ancak kol desteği ayarlanabilir çalışma koltuğu seçerseniz, omuzlarınız daha rahat edecektir.

Çalışma koltuğu ayakları rahatça dönebilmeli ve her yöne rahatça sürüklenerek gidebilmelidir.