Mobilya Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

image

Mobilya Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Günümüzde çalışanlar günlerinin çoğunu ofiste geçirmektedir. Dolayısıyla ofiste kullandığımız mobilyalar sağlığımız ve konforumuz için çok önemlidir. Persona Mobilya ofis mobilyalarını üretirken konforuna ve şıklığına zaten dikkat ediyor. Size düşen ise mobilyalarınızın bakımını özenli ve düzenli yapmaktır. Hem kendi sağlığınız için hem mobilyalarınızın sağlığı için.

Hijyenin her zamankinden daha da önemli olduğu bu günlerde, ofis ve mobilya temizliğinin sıklığını arttırmalıyız. Ofisinizde her gün yapacağınız temizlik, ortamın daha hijyenik olmasını sağlayacaktır. Mobilyalarınızı düzenli olarak temizlemeniz ve bakmanız, uzun ömürlü kullanabilmeniz için en sağlıklısıdır. Unutmayın ki bakılmayan her şey belli bir süre sonra yıpranmaya başlar. Bu yüzden ofis mobilyalarınıza düzenli olarak bakım yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Gelelim mobilyalarınızı nasıl temizleyeceğinize… Masalarınızı her gün nemli bir bezle ile silebilirsiniz. Dilerseniz yeni çıkan fiber bezleri tercih edebilirsiniz. Ardından kuru, temiz bir bezle geçmeyi tabi ki ihmal etmiyoruz. Temizlik sırasında kullanacağınız deterjanların kullanım kılavuzunu detaylı incelemeyi sakın ihmal etmeyin. Hazır kullanabileceğiniz sıvı deterjanlar haricinde kendinize özel bir temizleme solüsyonu da hazırlayabilirsiniz. 1 litre sıcak suyun içine, 1 yemek kaşığına yakın sirke ve yarım çay kaşığı sıvı deterjan ekleyip, temizliklerinizde kullanabilirsiniz.

Mobilyalar kullanılırken kullanılan suntalar vidalar ve cıvatalar sayesinde bir arada durmaktadırlar. Uzun süreli mobilya kullanımlarında cıvatalarda gevşemeler meydana gelebilir. Arada vidaları ve cıvataları kontrol etmek ve sıkmak, mobilyalarınızı daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlar ve daha dayanıklı yapar.

Ahşap masalar ofisinde şıklığıyla göz dolduracaktır. Dayanıklılığıyla da gönülleri fetheden ahşap masalar en çok tercih edilenler arasındadır. Peki bu kadar güzel olan masanın bakımı nasıl yapılır? Gelin, beraber okuyalım.

Ahşap masalarda uzun süreli sıvı temasından kaçınılmalıdır. Ahşap masada sıvı uzun süre durduğu zaman ağaç gözenekleri tarafından emilir. Persona Mobilya’nın geçirimsiz solüsyon uygulaması yapılan ahşap masalarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ancak ürünlerinizi kullanırken dikkatli olmakta yarar var. Masalara içecek koyarken bardak altlığı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Böylelikle çalışma masalarınızı daha iyi muhafaza edebilirsiniz.

Ahşap masalar her ne kadar diğer ürünlere oranla daha dayanıklı olsa da masanıza sert darbelerden sakının. Çalışma masanız ne kadar dayanıklı olursa olsun belli bir süre sonra sert darbeler çizik oluşturabilir. Bu çizikler belli bir süre sonra gözünüze çarpacak ve sizi rahatsız edecektir.

Bakımları oldukça kolay olan ahşap masaları, düzenli olarak nemli bezle silebilirsiniz. Altı ayda bir yapacağınız wax ya da doğal yağ bakımlarıyla masanız yeni gibi olacaktır.